Всички необходими средства за лечението на малкия Никола от Коматево се събраха и той  ще замине на 9 май за Полша, където да започне лечение и рехабилитация, за да може да сбъдне мечтата си да проходи.

 „Здравейте, мили приятели, искам сърдечно да благодаря на вас и на целия екип за подкрепата, която ни оказахте в нашата борба. Абсолютно всички средства за лечението на Никола и вече може да покрием всички разходи. Искам да благодаря на абсолютно всички хора, които помогнаха, не само с пари – имаме блокчета и моливи за години напред, дрехи, играчки… Искам да призова хората да продължават да даряват, защото така се променят детски животи. Отново благодаря на всички”, заяви майката на детето през сълзи.

Дрехите, останали от благотворителния базар- концерт в Коматево, на който се събираха средства за малкия Никола,  ще бъдат дарени в звено „Майка и бебе” в КСУДС – Пловдив.

Припомняме ви, че след публикации на TNS.bg десетки хора откликнаха на зова за помощ и помогнаха на малкия Никола и майка му да съберат необходимите средства за заминаването им в Полша.

Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Никола е на 3 години, претърпял е цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Тя струва 1200 лева месечно.

Никола вече седи самостоятелно, опитва се да пълзи, задържа се за секунди изправен. Борбеното дете има целия потенциал да го направи, тъй като ментално той отговаря на възрастта си. Говори добре, посещава редовно логопед и психолог. Но рехабилитацията в България не е на ниво. Клиника в Полша дава надежда на самотната майка, че Никола може да проходи.

1000 лева бяха дарени от "Захарен комбинат Кристал" АД. Директорът на дружеството Петър Стойков връчи сумата на майката на момченцето Сашка Димитрова, която не можа да сдържи сълзите си. Благодарение на такива хора надеждата у Сашка се възвърна.

TNS.bg