Голяма строителна компания, която наскоро нашумя покрай скандалите със спрените обществени поръчки от Бойко Борисов, иска да стъпи в Пловдив, научи TrafficNews.bg. „ПСТ Груп” бе една от трите фирми, които спечелиха обществени поръчки за стотици милиони левове, включително и за АМ „Хемус”. След това поради "витаещи съмнения", че са свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на "Лукойл България" Валентин Златев, обществени поръчки бяха спрени от премиера Бойко Борисов.

„ПСТ Груп” е една от шестте строителни компании, които  поискаха обществената поръчка на Община Пловдив за ремонт на улици в Столипиново. Част от тях са едни от най-големите строителни фирми под тепетата и в региона. Оферта за ремонта са подали и пловдивските „Драгиев и Ко”, „Запрянови 03”, „Пътища Пловдив” и „Пътинженеринг”, както и софийската фирма „ИСА 2000”.  

Въпросната обществена поръчка е за 1 милиона лева с ДДС и  обхваща изпълнение на строително-монтажни работи за извършване на ремонт на асфалтови настилки на улици сред които: ул. „Крайна“, от обръщалото на „Марица“-юг до ул. „Ландос“ и ул.“Ландос“ от ул. „Крайна“ до ул.“Герлово“,  а ориентировъчна площ е 20 000 кв.м.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg