Ромите от Столипиново последваха примера от съгражданите си от Арман махала и сами започнаха да разрушават незаконната си къща, в която бе вграден уличен стълб.

Както TrafficNews.bg ви показа, масивна сграда на улица „Ландос” бе изградена около стълб за улично осветление. Постройката се намира на самата улица и е заела абсолютно целия тротоар.

Преди седмица кметът на район „Източен” съобщи, че на собствениците на въпросната къща е връчено предписание и предстои принудително разрушаване.  За да изпреварят обаче багера, ромите са започнали сами да я разрушават. Една по една, тухлите са сваляни и стълба вече е „освободен”. 

Очевидно вграждането на улични стълбове - електрически, а понякога и осветителни, не е никакъв прецедент, а си е обичайна практика, превърнала се в истинска пандемия в ромските махали на Пловдив. 

Припомняме, че в началото на месец февруари на необичайна гледка се натъкна полицай на III районно. По време на патрулиране униформеният забелязал стълб, вграден в триетажна къща. Забелязал гениалното съоръжение, той веднага сигнализирал до началника си, който от своя страна - до кмета.

На място от областната администрация съставили акт на собствениците на къщата, според който сградата е незаконна и до десетдневен срок трябва да бъде съборена.

Няколко дни по-късно ромите започнали сами да бутат къщата.

Още по случая вижте ТУК

Вградените стълбове в пловдивските гета е обичайно „обзавеждане“, започва масово бутане на къщи