Собствениците на къщата с вграден уличен стълб в Арман Махала в Пловдив започнаха сами да разрушават незаконната постройка.  Къртейки тухлите, те плачеха, защото по думите им, последните им пари са вложени в сградата.

Къщата на три етажа е направена от средства на собственика, който от години работи в Германия. За строителството отговарят майка му и баща му. Днес те сами премахваха постройката.

Строителят е знаел, че това което прави е незаконно, но не се спрял, тъй като „всички строят незаконно”. Възрастните роми пък се притесняват да не влезе багера и да разруши всичко до основи.

„Ще останем на улицата. Детето ни е болен, но все пак работи и праща пари. Работя за 400 лева в печатницата по 12 часа, за да правим къщата. Къде ще идем сега?”, жалва се Росица, майка на собственика.

Ромите категорично отрекоха да са крали ток от стълба. Росица показа фактура, на която пише номера на партидата и сумата, която е заплатила. Тя разказа още, че въпросният стълб от години е в техния двор.

От районната администрация в лицето на кмета Ральо Ралев приветстваха действията на ромите. По думите на Ралев за първи път откакто е на поста, нарушители сами си разрушават незаконните постройки. Той е категорични, че хората ще бъдат стимулирани и ще им бъде оказана помощ.

Утре е крайният срок собственикът да обжалва акта пред районния кмет.

Какво казаха собствениците на незаконната къща и районният кмет вижте в следващото ВИДЕО:

Припомняме, че до сиганала за къщата се е стигнало след сигнал на местен полициай, който е бил да връчва призовки в махалата, Той е забелязал нередността и е сигнализраил до началника Трето районно, който от своя страна е сигн до кмета. 

Въпросната сграда е събаряна вече два пъти, но е била в по-малки мащаби от сегашните.