Мъртвото вълнение взе поредната си жертва по Българското Черноморие. Трагедията е станала вчера около 16.50 часа на плаж „Силистар“ край село Резово. 67-годишен мъж от Плевен се е удавил в морето в неохраняемата зона.

На трагичния инцидент е станал свидетел и пловдивчанин, който е бил един от плажуващите. Няколко души се опитали да помогнат на мъжа, извадили го от водата, правили му масаж… но линейката се забавила твърде много и 67-годишният плевенчанин не успял да я дочака.

Ето и какво разказва пловдичанинът, опитал се да помогне на удавения мъж:

„Вчера пред очите ми в краката ни умря човек. Удавен, ударен, на един от най-посещаваните и красиви плажове по Черноморието ни. А държавата се занимава с шума на дискотеките - последно видях антуража на Валери Симеонов от 4 автомобила и още толкова охранители, да се кара на някакви тиквеници за силна музика, та ако не я спрат, щял и НАП да им изпрати.

Да се върнем на бедния човек, който е набор на баща ми, а ревящата му жена носеше чанта като на много Майки, онези кафявите!
35 минути продължи сърдечният масаж от случайни горди граждани на света. Опитваха се всички, кой каквото може да стори - сърца имаме, ама линейки НЕ!

Най-близкият участък с линейка се оказва в Царево, което се намира на около 28 км планински път. Не са виновни лекарите, те дойдоха, но много късно, може би Валери с 4-те си автомобила антураж щеше да дойде по-бързо!

Този нечий баща можеше днес да реже гордо диня на децата си и да похвали някой комшия за добра терца Белот. Ама няма, щото нямаше линейка…

До плаж Силистар се намират: Резово, Синеморец, Варвара, Ахтопол и къмпингите - Арапя, Делфин, Силистар, Царево - общо около 10 хиляди души.  

Пазете се ..."