Зала „Арена Армеец София“ събра близо 10 000 души публика в навечерието на Гергьовден. Хората от всички краища на страната отидоха в най-голямата зала, за да чуят музикалния парад на военните оркестри.

Представителният духов оркестър на Националната гвардейска част излезе на сцената заедно с Малките гвардейци от ЦДГ „Мая” от Пловдив.  4-5 годишни "гвардейчета" вдъхновиха залата, като  изпълниха елементи от композицията на големите в идеален строй и синхрон.

„Вълшебство! Дадоха ми доста красиви мигове и поводи за размисъл”, коментира пред репортер на TNS.bg софиянката Елена Караджова.

„Намерете го този директор и го поздравете! Как е запалил пламъчето на гвардейската чест у децата!”, допълни тя.

 Малките пловдивчани се представиха наравно с оркестри на Военновъздушните и на Военноморските сили, на Националния военен университет „Васил Левски“ и фестивалният оркестър от състава на военно формирование 24 150 – Стара Загора от Сухопътните войски. В музикалния парад участваха и военни духови оркестри от Гърция, САЩ и Шотландия. Армейските оркестри показаха как с труд и много желание всички са в хармония и красотата на изпълненията им са магични. Тези прекрасни хора, които с таланта и амбицията си радват, и вдигат духа на военните, бяха посрещнати с гордост и от хората в публиката. Всеки миг всички реагираха като един човек.

 

Още новини ТУК

TNS.bg