Преди около 20 дни люлките в пловдивския кв. Изгрев, които се намират в парковете между ул. "Буная", "Босилек" и Цариградско шосе, са сменени. Старите очукани и демодирани люлки са отстъпили пред новите - доста по-добре изглеждащи и модерни. Децата и техните родители са щастливи. До... вчера.

"Дъщеря ми разказа, че една люлка се е скъсала и е паднало дете. Вижте какво е състоянието на закрепващия болт на една от люлките - изпращам ви снимка!" Това ни написа читател на TrafficNews.bg, а на снимката, която той ни изпрати, наистина се вижда, че закрепващият болт е износен до средата.

Слава богу, за детето, което е паднало, сериозни последствия няма, ако не броим стреса - неговия и на родителите му. От нашия читател разбрахме, че основите на люлките са останали старите, а самите люлки със синджирите и крепежите са чисто нови - на около 20 дни..

Наш репортер се свърза с кмета на район "Източен" Николай Чунчуков. Той заяви, че веднага ще изпрати екип, който да ремонтира съоръженията. За съжаление, оказа се, че това не е прецедент. Постоянно в администрацията получават сигнали за нови детски съоръжения, които са увредени.

„Това е навсякъде, където направим нови детски площадки. Постоянно се качват или много големи деца, или възрастни, чиято тежест не може да се поеме от люлката или другите съоръжения”, каза кметът на „Източен”. Той допълни, че на всяка площадка има възрастови ограничения за конкретните съоръжения. Те обаче почти никога не се спазват, което води до подобни инциденти. Въпреки това от администрацията ще поискат детските съоръжения да се подсилят от фирмата, която ги поддържа.