Кои са най-опасните кръстовища в Пловдив, на които са станали най-много катастрофи с пострадали? Може би изненадващо за някои. двете кръстовища, на които са станали най-много ПТП-та са тези на „Лев Толостой” със „Санкт Петербург” пред Ескалибур. Там за първите 6 месеца на 2015-а и 2016-а са станали 32 катастрофи с 8 ранени. Толкова катастрофи са станали и на Чифте баня, но само с трима пострадали за този период.

С 37 катастрофи и 9 пострадали е кръстовището на бул. „България” и „Васил Априлов. Там обаче с въвеждането на левите секции катастрофите са намелили от 32 през 2015-а срещу 5 за първите 6 месеца през тази година.

Данните за ранени при транспортни произшествия в Пловдив са почти пет пъти по-малко през първите 6 месеца от 2016-а, в сравнение със същия период на миналата година, показва справка от ОД на МВР за всички кръстовища с леви секции.

От данните на МВР се вижда, че за първите 6 месеца от 2016-а година са станали 80 катастрофи, при които са пострадали 16 души. За същия период през 2015 са регистрирани 241 катастрофи с 74 ранени и 1 убит пасажер.

Това прави пострадалите 4,6 пъти по-малко, в сравнение без левите секции, както и три пъти по-малко катастрофи.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg