„От самото начало исках да се срещна с някои по-висшестоящ в държавата, за да му кажа за нашите проблеми и той да реши по-голямата част от тях. Бойко Борисов се позаинтересува какви са моите потребности и какво може да се промени.  Не само за мен, а и за всички хора с увреждания, които трябва да се чувстват добре и да получават подкрепа”, каза Петър Мавродиев след срещата си с Бойко Борисов днес.

„Водихме съвсем нормален човешки разговор – първо на вие, след това на ти… основният акцент бе моят проблем. Това, което чух до момента ми харесва.  Има напредък от страна на държавните органи. Личеше си, че той наистина се интересува от нещата и не ги неглижира, а  той има възможността да направи нещо. Да, личаха си сълзите в очите, но те не са израз на слабост, а на сила”, каза още пловдивчанинът.  Той обаче заяви, че не иска да конкретизира нещата, които са си говорили, тъй като ще е на база само на една среща.

За Петьо е важно да мине и другата среща с другите родители утре, за да се чуят всички проблеми в тази област, тъй като всички имат различни потребности. Пловдивчанинът смята, че Борисов наистина ще се опита да направи така нещата, за да се чувстват по-добре всички.

„Искам да остана в България. Сега ще започна да уча в университет, ще махна имплантите от крака си и ще използвам физическите си възможности. Искам да водя един нормален живот и да бъда пълноценен гражданин на тази държава”, каза още 18-годишният младеж.

 

Бойко Борисов отиде при Петьо от Пловдив, след като родителите му го оставиха в МСБащата на момчето поиска премиерът да се грижи за сина му

Пловдивчанин събра багажа на сина си, написа инструкции за гледането му и... го остави на Бойко БорисовЕмил Мавродиев не желае повече да проси за детето си от българския данъкоплатец