Прокуратурата ще иска постоянен арест за Георги Христозов - Пайтака и още трима, заподозрени за голям обир в Първенец. Както TrafficNews.bg съобщи в неделя вечерта между селата Марково и Първенец бе проведена мащабна полицейска операция, при която бяха арестувани шестима души, повечето от които с дебели криминални досиета. 

Групата отдавна била следена от  пловдивската Криминална полиция  и полицаите очевидно са имали предварителна информация за подготвяния обир. Крадците са разбили и ограбили луксозна къща в Първенец. На пътя, между Марково и Първенец, полицаите са спрели автомобил, в който са пътували част от крадците, сред които имало и грузински гражданин. Едновременно с това служители на Специализираните полицейски сили са нахлули в заведението "Малкия Явор" в края на Първенец. На клиентите в заведенето било наредено да не мърдат, а полицаите извели с белезници Тодор Аврамов, който също е заподозрян като съучастник. 

Първочално са арестувани шестима, като с прокурорска мярка зад решетките са останали четирима. Всички са с криминални досиета. Георги Христозов - Пайтака преди време бе арестуван за грабежи, в последствие прекара 6 години в затвора , след като бе заловен да пренася наркотици на магистралата. 

Групата ще бъде разследвана и за съпричастност към други взлимни кражби в селата от Родопската яка. 

Мярката за неотклонение на четиримата ще бъде гледана утре в съда. 

Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg