Абсолютен хаос цари по булевард „6 септември” в отсечката между магазин Мосю Бриколаж и Моста на Адата, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Десетки коли влизат в насрещното, други се чудят от къде да минат, трети карат по тротоара. На косъм са се разминали няколко катастрофи.

Причината е абсолютната недомислица, която сътвориха от Община Пловдив, за която TrafficNews.bg. още вчера сигнализира. Без никакво предупреждение австрийката фирма „Щрабаг” затвори кръстовището до магазина, което водеше до „Марица-Юг” и се ползваше за алтернативен маршрут от стотици пловдивчани, които работят в района.  Една табела поставена на неадекватно място пък по никакъв начин не може да информира шофьорите.

Така те попадат в капан. На практика те трябва да се върнат по „6 септември”, да свият по „Орловец” и „Арчарица” и там да излязат на „Кянгиня Мария Луиза”. Вместо да заобикалят половината район „Източен”, те решават да влязат в насрещното платно на „6 септември”. Колони от по 6-7 автомобила влизат в насрещното, където има само една лента. Другите коли, за да се разминат се качват по тротоарите.

Движението в момента буквално е спряло, тъй като колите влезели в участъка не могат да мръднат.

 TrafficNews.bg