Информация на пловдивчанина Димитър Панайотов, арестуван преди седмица в Германия, се появи на сайта на ZOLL - немската митническа служба. "Митническите служители откриват фалшиви документи за самоличност" е заглавието на публикуваната статия. 

"В края на юни 2018 г. служители на финансовия контрол (FKS) в Гронау направиха изненадващо откритие. В Коесфелд-Лете те проверяват 29-годишен шофьор на пикап. Доставчикът на пратки от района на Щайнфурт изглеждал много нервен по време на проверката, което усъмнява служителите. По-подробно разглеждане на българската му лична карта, установили , че е фалшива.  . Освен това митническите служители установили, че мъжът е търсен с международна заповед за арест.

Служителите на "Гронау" го арестували предали на районната полиция в Косфелд. По време на последвалата инспекция на превозното средство митническите служители открили също кутия анаболни стероиди. Освен това митническите служители са конфискували още фалшиви документи, включително две други фалшиви български лични карти, фалшив лиценз за български шофьори и фалшив испански шофьорски лиценз. По-нататъшните разследвания се водят от прокуратурата в  Мюнстер. "

Панайотов е обявен за издирване от Интерпол, тъй като има ефективна присъда от 2014 година . През януари 2014 година при обиск в жилището на Панайотов, Криминална полиция открива близо 3 кг марихуана, 1 кг амфетамин и 65 гр кокаин. В последствие Панайотов е осъден ефективно на 2,5 години лишаване от свобода, но успява да избяга, докато е под домашен арест. Обявен е за издирване от Интерпол, има и Европейска заповед за арест. 

Въпреки това в продължение на 4 години се подвизава под чуждо има в Германия. Има фирма с предмет на дейност, сходен с този на компанията на баща му - Георги Панайотов, който също живее в германската провинция. Панайотов бил подизпълнител на една от най- големите спедиторски фирми - "Hermes" и разполагал с около 30 куриерски автомобила. Наемал българи и емигранти за шофьори. 

Пловдивчанин, дирен 4 години от Интерпол, арестуван в ГерманияДимитър Панайотов е задържан при операция на митническата служба ZOLL