Пловдивчанката Габриела Медарова, която потроши 10 коли в пияно състояние и под въздействието на наркотици, отново се изправи пред съда. Разплакана, тя помоли да намалят гаранцията й от 20 000 лева. 

Окръжният съд й наложи мярка за неотклонение с безпрецедентна гаранция, като срокът за плащането е 10 дни. "Мярката е справедлива, но сумата е непосилна за семейството" коменвтира адвокатът Орлин Търновалийски. 

Апелативна прокуратура обаче настоява за по-строга мярка и искат Габриела да бъде задържана в ареста. 

Медарова е с повдигнати обвинения за три престъпления. Тя е катастрофирала с джипа на приятеля си и е потрошила 10 автомобила. Дрегерът е отчел в кръвта на момичето 1.3 промила алкохол, а драг чек е констатирал употреба на марихуана.

Обвинението смята, че може да се укрие, тъй като е избягала след произшествието, а освен това се е опитала да натопи майка си. 

Адвокатът на момичето заяви, че тя е била в стрес от случилото си и няма никакво намерение да се укрива от правосъдието. След инцидента Габриела е изпаднала в силен стрес, който все още не може да преодолее и взема силни успокоителни. 

Танцьорката буквално изпадна в истерия, когато прокурорът изрази опасение, че може да се укрие. "Съжалявам, виновна съм. Искам да бъда при родителите си. Да продължа образованието си. Това е един урок за мен", заяви Габриела в последната си дума пред съда. 

В крайна сметка Апелативният съд намали гаранцията на 5000 лева. Срещу същата гаранция преди дни бе освободена и Цвета Таскова, която катастрофира на магистралата и при инцидента загинаха 6 души.