Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проектиране на ключови обекти, в частта и за задания на две пасарелки, научи TrafficNews.bg.  Градските власти бяха сложили две позиции за направата на пешеходните съоръжения бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата ще е на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

Двата проекта бяха вкарани в поръчката за направата на задание за многоетажният паркинг на улица „4 януари” на бившия ТЕЛК. За нея се избра изпълнител в лицето на софийската фирма „Новиза” ЕООД.

За позиции 3 и 4, които са били за пасарелките единствено оферта е подала фирма „Арконт”, която е на арх. Илко Николов. Комисията обаче е отстранила фирмата, тъй като имала неточности в документацията.

Стойността на поръчката е 19 000 лева с ДДС, като идеята на двете пешеходни пасарелки е  да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.

Сега градската администрация ще трябва да направи нова поръчка, като е възможно е тя да бъде на директно договаряне без обявление.