МВР публикува снимка на избягалия арестант от пловдивския арест. 25-годишният Петър Петров избягал от тоалетната на Трето районно управление. Вчера той бил задържан с малко количество наркотик и случаят бил докладван на Районна прокуратура. Сутринта се примолил на полицаите да го заведат до тоалетна, тъй като коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и позволило да отвори прозореца и да избяга. 

Петър Петров е обявен за общодържавно издирване. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив се извършват активни оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване местонахождението на избягалия арестант, както и процесуално-следствени действия.

Към момента пловдивската полиция е вдигната накрак и се провежда масирана акция по издирване на беглеца. 

Патрулки и бусове на СПС-Пловдив са завардили изходите на Пловдив. Униформените спират наред автомобили, като подозрителните такива биват щателно проверявани.

Графичните дизаейнери на TrafficNews.bg изработика визия на Петър с брада и качулка, тъй като това са най-разпространените начини да се прикрие мъжката самоличност. Прилагаме снимка как би могъл да изглежда избягалият арестант към днешна дата и в бъдеще:

Какво каза на извънредния брифинг директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Главният секретар на МВР пред TrafficNews: Започва дисциплинарна проверка в Трето районноПетров излъгал полицаите, че има разтройство и избягал през прозореца на тоалетната