Със сигурност ще има наказани за бягството на задържия от Трето РПУ в Пловдив. Ако ръководителят не е създал необходимата организация, той ще понесе наказание, но ако някой от служителите е нарушил процедурата, наказанието ще бъде за него, заяви за TrafficNews.bg главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Днес преди обед задържаният Петър Петров избягал  от тоалетната на Трето районно управление. Вчера той бил задържан с малко количество наркотик и случаят бил докладван на Районна прокуратура. Сутринта се примолил на полицаите да го заведат до тоалетна, тъй като коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и позволило да отвори прозореца и да избяга. 

Парадоксалното е , че само час по-късно 24- часовата му мярка изтичала и той щял да бъде освободен, защото наркотикът , открит в джобовете му бил пренебрежимо малко количество. 

Към момента пловдивската полиция е вдигната на крак и се провежда масирана акция по издирване на беглеца. Полиция има на всички изходи на града, като подозрителните автомобили се проверяват щателно.  

Репортер на TrafficNews.bg потърси за коментар началникът на Трето районно инспектор Никола Симов. Симов обаче е в отпуск и посочи, че не му е докладвано нищо за случая. Негов заместник е инспектор Георги Машонов. 

Районна прокуратура също е започнала проверка за бягството на затворника. 

Бягството на наркопласьора от районното управление идва след серия от пропуски от страна на охраната в затвори, затворнически общежития и външни работни обекти, в които работят лишени от свобода.

Инцидентът нанежи допълнително страстите в парламента, където вървят дебатите по вота на недоверие, поискан от БСП заради множество проблемите в сектор Сигурност. Лидерът на БСП Корнелия Нинова започна речта си точно с новината за избягалия арестант и сарскастично препоръча на вътрешния министър "да го хванат до края на дебата и преди да си е пуснал брада".

Какво каза на извънредния брифинг директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: