Родителите на закланата Илияна ще поемат грижата на 13-месечното детенце, останало без майка и баща. Бабата и дядото на момиченцето отговарят напълно на изискванията за отглеждането на сирачето. В деня на жестокото убийство то бе взето от чичо си по бащина линия. Бебето било в апартамента, когато баща му Ради убил майка му и след това сложил край на живота си.

Днес бе решено момиченцето да е под опеката на майката и бащата на Илияна,  съобщиха от дирекция „Социално подпомагане”.

Междувременно родители на момиченцето бяха погребани напълно разделени един от друг. Тялото на 32-годишния Ради Енев бе положено в село Свежен, където живеят родителите му Нели и Христо. Близките на Илияна били категорични, че двамата нямат място един до друг на оня свят, затова тя бе погребана в родния си град.

Към момента разследващите още изясняват причините за смъртоносната агресия, накарала Ради да заколи Илияна, а след това да се самоубие със същия нож, и то пред очите на малкото им детенце. По последни данни, Илияна е споделяла на свои близки и приятели, че Ради е отключил психически проблем, но е отказал да се лекува. 

Ради Енев и Илияна Митева, открити мъртви в апартамент в Кючука, имали връзка от 2013 година. Те са заедно откакто младата жена била в университета. Тя е завършила ПУ “ Паисий Хилендарски”. Илияна е родом от Кюстендил, където е завършила средното си образование. След бала си идва в града под тепетата, за да учи. Тогава се запознава с Ради.  

През същата година младата жена започва и работа в ЕВН. Тя работи в дружеството до преди повече от година, когато забременява.

Ради Енев работел във фирма за кабели.