Ради Енев и Илияна Митева, открити мъртви в апартамент в Кючука, имали връзка от 2013 година. Те са заедно откакто младата жена била в университета. Тя е завършила ПУ “ Паисий Хилендарски”. Илияна е родом от Кюстендил, където е завършила средното си образование. След бала си идва в града под тепетата, за да учи. Тогава се запознава с Ради.  

През същата година младата жена започва и работа в ЕВН. Тя работи в дружеството до преди повече от година, когато забременява.

Енев няма профил във Фейсбук, а единствените му снимки са тези, поместени в профила на Илияна. 

Ради Енев работел във фирма за кабели. От няколко месеца той не бил психически добре. Преди два месеца изпаднал в криза, но отказал да се лекува.

Така се стигнало до фаталната нощ, когато посегнал на жената с която живее и име дете. Той  прерязал гърлото на съпругата си, а след това е сложил край на живота си.

Аутопсия е извършено и на двете тела, по които имало множество прободни рани в областта на шията. Припомняме, че Ради Енев и Илияна са младата двойка, които бяха открити мъртви в жилището им в блок на ул. "Димо Хаджидимов"Ножът, с който е извършена екзекуцията, е открит в дясната ръка на мъжа и е бил забит във врата му. 

Бебето на двойката било в апартамента, когато се е разиграла драмата, а именно неговият плач е въздействал като индикатор за проблем.  В момента то е настанено в семейството на брата на мъжа, негов чичо.

Окръжна прокуратура – Пловдив е започнала досъдебно производство за извършеното в Кючук Париж убийство на 29-годишна Илияна, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин, както и настъпилата впоследствие смърт на извършителя Ради Енев.

Повече за хронологията на събитията във фаталния ден четете ТУК!

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, включителноогледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Били са назначени съдебно-медицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи. Разследването по случая продължава.