Дъщерята на Кирил Рашков – Събка е пострадала от инцидента на булевард „Източен” в петък, когато BMW Х6 се размаза в бензиностанцията, научи TrafficNews.bg.   След удара, при който бяха пометени още две коли собственост на „Петрол”, Събка е получила травма на главата. Тя се е возила на предната седалка на мощния джип, като след това със собствен превоз е стигнала до пловдивскa болница. Оттам са установили, че дъщерята на Рашков е с комоцио като й е предписано домашно лечение.

Баварската машина се оказа, че е собственост на "А.Б.-1991" ЕООД, чийто управител е Андриан Божилов. Той  известен като кандидат-зет на Ангел Личканов-  Личакана. Вероятно колата е на лизинг и поради това се води на името на автосалона.

Колата била управлявана от Борислав Борисов от Поповица, който не е употребил алкохол, научи още наш репортер.

Според органите на реда причината за удара в бензиностанцията е висока скорост и загуба на контрол над превозното средство.

Събка Рашкова бе обвиняема по дело с антични предмети, сред които монети и евангелия.  Тя постигна споразумение с прокуратурата и бе осъдена на две години условно, с четири години изпитателен срок. Това се случи веднага след събитията в Катуница преди 5 години.

Припомняме, че BMW X6 се е движело бързо по булевард "Източен" в посока булевард "Шести септември". Според версията на шофьора, той е навил рязко волана надясно, за да избегне сблъсък с друг автомобил, който рязко спрял пред него. БМВ-то преминало през островчето, разделящо булеварда от бензиностанцията и се ударило в пикап Great Wall, който се е преобърнал на едната си страна от удара.

Това обаче не спряло инерцията на джипа - BMW-то минало през една от колонките и се забило в паркиран там Мерцедес. В този момент водачът на мерцедеса е бил до колата си и е помпел едната гума. В последния момент той чул трясък, видял летящия към него бял джип и скочил настрани. Отървал се е на косъм.

Никой не е пострадал при страшния инцидент. На място обаче бяха пристигнали линейки, полиция и екипи на пожарната. Сериозни обаче са материалните щети. И трите коли са смазани след тежката катастрофа. Гуми, стъкла и парчета от тях са пръснати в района на бензиностанцията. Отнесена е бензинова колонка и в района мирише на бензин, но въпреки това пожарникарите вече са си тръгнали.

С Great Wall-a са пътували екип служители, обслужващи бензиностанциите от веригата, но и те не са пострадали.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg