Поредната първа копка на завод в Тракия икономическа зона бе дадена от  президентът на компанията  Intrama Георги Божилов, кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на „Марица” Димитър Иванов.

Компанията, която е производител на висококачествени вакуум опаковъчни машини, фолиа за вакуум опаковка и самозалепващи етикети на рола  ще изгради своя нов завод в землището на на  Бенковски.

Планираната инвестиция възлиза на 20 милиона лева и ще осигури около 110 работни места.

Проектът предвижда изграждането на високотехнологично предприятие за производство и печат на гъвкави опаковки. Ще бъдат изградени производствени, логистични, складови и административни помещения на РЗП от 13 217 кв.м.

Кметът Иван Тотев заяви, че такъв тип предприятия е най-висшия пилотаж в индустрията, а все повече гиганти стъпват край Пловдив. Това нямало как да стане без усилията на администрациите на двете Общини, както и образователната инфраструктура и човешки капитал.

Освен водосвет, собствениците положиха и послание в основите на сградата, което един ден ще бъде отворено от бъдещето поколение. Очаква се скоро след построяването на завода той да заработи с пълен капацитет от самото начало.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg