Трима мъже са задържани при мащабна специализирана полицейска операция на входа на Пловдив. В събота вечерта на автомагистрала "Тракия", на влизане в града при отбивката на Радиново, са спрени за проверка пежо и мотоциклет "Ямаха". В автомобила пътували Айкан Камберов/20/ и Никола Сиваков /23/, а ямахата управлявал 48-годишния Георги Неделчев от Белащица. 

При обиските в автомобила, мотора и домовете на тримата, са  намерени близо 3,5 кг марихуана. В операцията са участвали служители на Криминална полиция и Специализираните полицейски сили. В последствие е задържан и още един член на групата - 45 - годишния Йордан Каракашев от Петричко.

Тревата, която е намерена при обиските, е с високо качество. Доставчик е Каракашев. Николай Сиваков тази година за втори път е арестуван с наркотици. 

На 27 февруари тази година  служители на 1 РУ на МВР-Пловдив извършили претърсване и изземване в дома на Сиваков.  На стълбище, което водело към таванско помещение, били намерени и иззети два полиетиленови плика,  съдържащи общо 2 кг марихуана на стойност 12 066 лева, електронна везна и 7200 лева, намиращи се в стая от жилището. 

Айкан е с чисто досие, живее с родителите си в Браниполе. 

Никола Сиваков

Айкан Камберов

Георги Неделчев

 Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 ал. 1 от Наказателния кодекс.  С постановление на Окръжна прокуратура четиримата са задържани за 72 часа в следствения арест.