Точно 300 лева струва глобата, ако карате по републиканската пътна мрежа и нямате задължителен винетен стикер. Това е три пъти повече от годишната и 15 пъти повече от еднодневната винетка. Дали обаче всички,които минават транзит през страната си слагат задължителния стикер?

Читател на TrafficNews.bg. се свърза с редакцията ни, за да разкаже за абсурдната ситуация, която е видял. Между София и Пловдив той е забелязал на една от отбивките с ресторанти над 20 автомобила с немска регистрация, които пътуват към Турция.

„Нито една от колите нямаше винетен стикер, а след това потеглиха по магистралата. Обадих се на 112, за да има кажа, къде са колите и за къде са тръгнали! Оттам приеха сигнала, но абсолютно нищо не направиха! Дали тези гастарбайтери ще си позволят в другите страни да карат така? Сигурен съм, че ако спрат някакъв възрастен човек или по-беден веднага ще го глобят, а за тези?”, пише гневен пловдивчанинът.

В последните доклади в парламентарната комисия по транспорт пише, че страната ни губи всяка година по 1 млрд. евро заради липсата на тол система. Това явно е и единственият начин, колите, минаващи транзит да заплащат за това, че ползват родните пътища.