Сумата от 6000 лева беше събрана в рамките на благотворителен търг с картини, който се проведе в сградата на Медицински университет-Пловдив.

В него се включиха десет от най-изявените пловдивски художници. Събраните средства ще бъдат предоставени на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" за закупуване на инфузомат - високотехнологичен уред за вливания на разтвори. В рамките на търга бяха продадени 20 от всички 22 творби.

„Миналата година беше събрана сумата от 2400 лева за Отделението по Онкохематология в университетската болница. Надеждите ни, че тази година акцията ще бъде още по-успешна, се оправдаха”, заяви младият лекар д-р Любомир Паунов, който беше един от организаторите на благородната инициатива.

Картини закупиха представители на лекарското съсловие, политиката и медиите. С пет закупени картини си тръгна представител на почетния консул на Русия у нас Георги Гергов. На събитието присъстваше и народният представител Георги Търновалийски. Произведенията на Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов и доайена на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски - Джовани бяха емоционално представени от художничката Вихра Григорова, която също участва със свои картини. Съорганизатор на събитието беше ОЖС на БСП - район Централен с председател Ангелина Божилова и Младежката организация на БСП-Пловдив с координатор д-р Любомир Паунов.