“Евстатиев трябва да получи максималната присъда от 10 години затвор заради това, което стори на дъщеря ми. Тя е била брутално изнасилена, не е било доброволно, както се твърди. Дъщеря ми като видя насилника си цялата се разтрепери. ”, заяви бащата на 16-годишното момиче Георги Белухов преди началото на делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. Началото му бе дадено от Районния съд под тепетата.

В залата е и 16-годишната жертва, която стои плътно до баща си. Тя вече  ходи на училище, но все още е силно стресирана от случая.  

Делото е при закрити врати, за да не станат публично достояние факти от интимния живот на Ирена Белухова.  Евстатиев влезе безмълвен в залата като единствено се поздрави с брат си.

"Брат ми не е изнасилвач! Актът е бил доброволен и от двете страни. Това е политическа поръчка, попиляха го психически. Очаквам да го оправдаят”, заяви пред репортерите Динчо Евстатиев.

Делото ще е  два поредни дни, като днес ще бъдат разпитани част от свидетелите. По делото са призовани16 свидетели и 10 вещи лица .  Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. За първото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто - до 6 месеца затвор или глоба до 500 лв.

Има заведен и частен иск от семейството на Ирена срещу Евстатиев, стана ясно преди началото на делото.

Очаквайте подробности!

 

 TrafficNews.bg