Броят на загиналите при земетресението в централна Италия по последни данни достигна 21 души, съобщават италиански медии, цитирани от световните агенции. Местните власти огласиха информация за поне 100 изчезнали, които се издирват в развалините в Пескара дел Тронто, предава РИА Новости.

Италианското министерство на отбраната е мобилизирало армията на страната, за да помага при издирването на оцелели след опустошителното земетресение в централната част на Апенинския полуостров, предаде NBC News.



Властите на страната съобщават, че земетресението е с подобен мащаб на опустошителното земетресение в град Акуила от 2009 г. В момента се съобщава за 14 жертви, но броят им може да нарасне. Властите призовават населението да дарява кръв и да предоставя одеяла, лекарства и вода за пострадалите.

Силно са пострадали градовете Акумоли, Амтриче, Поста и Аркуата дел Тронто
„В момента виждаме, че ситуацията е дори по-ужасяваща отколкото се опасявахме“, заяви кметът на Акумоли Стефано Петручи. Той добави, че са разрушени много домове, а „хората се намират блокирани в руините и не подават признаци на живот“. 

Oще за земетресението в Италия ВИЖТЕ ТУК!

ТrafficNews.bg