Ожесточени сблъсъци белязаха протестите на „жълтите жилетки” в Париж през нощта срещу неделя. Изпотрошени бяха полицейски автомобили, счупени витрини на магазини и банки. Органите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръснат демонстрантите.

Около 110 души, сред които 17 представители на силите за сигурност, са ранени. Един човек е в критично състояние. Арестуваните са 280, предаде Нова.

Протестите в Париж се разрастват, стотици ранени и арестуваниИма подпалени заведения и банкови офиси, изпочупени са автомобили, банкомати и светофари

Френският президент Еманюел Макрон осъди насилието с коментара, че "никоя кауза не оправдава силите на реда да бъдат атакувани, магазините - разграбвани, минувачи и журналисти - заплашвани”.

Протестите във Франция ескалираха, полицията прибягна до сълзотворен газ и водни оръдияМнозина носеха плакати с лозунги като “Макрон - оставка“ и “Макрон - убиец“

Премиерът Едуар Филип отмени визитата си в Полша, където трябваше да участва в Конференцията за климатичните промени, заедно с българския президент Румен Радев.

Протестиращите се заканиха да излизат по улиците на Париж всеки уикенд, докато правителството не отмени по-високия данък върху горивата.