Липсващ адвокат спъна старта на делото срещу петимата участници в ОПГ, хванато с  наркотици в големи размери  - марихуана с общо нето тегло над 12 кг. на стойност от 72 хиляди лева. Днес трябваше да се рагледа разпоредителното заседание срещу тях, за да стане ясно дали ще пожелаят съкратено следствие или разпит на всички свидетели и вещи лица в производството.  Съдът обаче насрочи делото за друга дата, поради липсата на защита на единия обвиняем.

Както TrafficNews съобщи участниците в престъпната група са Евгени Цветков(48), Душан Кодрич (27), Георги Филянов (28), Стефан Георгиев(49) и Петър Димитров (49). Те бяха арестувани с още шест човека  в схемата след спецакция на Криминална полиция- Пловдив съвместно с ГДБОП. 

По делото е изяснено, че участниците в схемата за дрога са си правили чести срещи в цялата страна. Извършени са процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания на адреси и автомобили, намиращи се на територията на областните дирекции в Пловдив, Враца и Пазарджик. Те са били обитавани и ползвани от обвиняемите, като са били намерени и иззети различни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин. Сочен за лицето, което отговаря за разпространението на наркотиците е именно Георги Филянов.

Престъпната група, хваната с наркотици за 72 хиляди лева, отглеждала марихуаната във врачанска вилаСъдът остави петимата обвиняеми в ареста, a 4-ма от тях са пуснати с по-лека мярка

Филянов, който е от Сопот, е отговарял за  разпространението на дрогата.Пакетирането на забранените вещества се е извършвало в дома на бащата на Георги Филянов. Относно участието  на обвиняемия Евгени Цветков се твърди, че той е правил чести международни курсове до Испания, от където е набавял наркотиците и ги е вкарвал в България. По делото има доказателства, че 8 кг от марихуаната е намерена в буса на другия обвиняем Петър Димитров. Участниците в схемата за дрога са си правили чести срещи в цялата страна.

Обвиняемите са били следени от полицаи , влезли в ролята на клиенти, които са направили и фиктивни сделки с някои от тях.