Британските власти обсъждат идеята да се въведат "COVID паспорти" за гражданите, които имат доказателства, че не са носители на заразата, за да може да се облекчи пътуването с авиокомпаниите. 

Специалните сертификати доказващи, че британите не са заразени с вируса ще помага за пътуването по въздух и нещата да се върнат към нормалния ритъм. 

Предложението е още в начална фаза, допълва изданието, но според източници от лондонското сити, някои компании, сред които De La Rue обсъждат с властите издаването на сертификати, че пътуващите са преминали тестове за заболяването и не са инфектирани.

Предполага се, че този тип документ ще съдържа холографско изображение, защитено със специална технология, каквито се използват при издаването на новите британски паспорти.

Все още никой официално не коментирал предложението. Най-вероятно за "чист" пътник ще бъде смятан човек, който или е проболедувал вируса или е ваксиниран.

Възможно е карантината да във Великобритания да бъде намалена от 14 на 5 дни. Ще бъдат правени и бързи тестове, които бяха отказвани от правителството.