Десет души паднаха от балкон на втория етаж, шестима от тях получиха наранявания по време на сбиването в епархията Чкондид в Мартвили, Грузия, съобщи телевизия „Рустави 2“. Грузинското вътрешно министерство започна разследване на инцидента.

Според телевизията закритата среща, председателствана от новия управляващ митрополит Стефан, прерасна в юмручен бой, предшестван от кавга между духовниците.

Новият митрополит на Чкондид и Мартвили - владика Стефан, преустанови ръкополагането на първосвещеници на двама дякони, след което започнаха сблъсъци между служители на епархията. Последва разправа между свещенослужителите и паството, боят се премести на балкона на втория етаж на сградата. Там при напора дървените парапети поддадоха и се срутиха, и десет души паднаха, а шест от тях получиха различни наранявания. 

Сред тях има журналисти и оператори на грузински телевизионни компании.

Грузинското вътрешно министерство започна разследване на инцидента.

Говорителят на Патриаршията остро осъди случката и заяви, че подобно посегателство срещу грузинската църква не е имало от времената на комунизма. Той обясни, че на срещата е трябвало да присъства само духовенството. Той обяви, че Патриаршията оказва пълната си подкрепа за владика Стефан.