Херцогът на Единбург и съпруг на британската кралица Елизабет ІІ принц Филип изрази в собственоръчно написано писмо "искрените си съжаления" до 46-годишната Ема Феъруедър, която пострада при причинената от него катастрофа, съобщиха британските медии в неделя. Инцидентът стана на 17 януари в близост до имението Сандрингам. В писмото си 97-годишният принц Филип се извинява на пострадалата жена.

"Искам да знаете колко съжалявам за ролята си в катастрофата. Не мога да си представя, че не видях колата ви да идва и съжалявам много за последствията", гласи написаното на ръка писмо от херцога на Единбург.

Той обяснява, че милион пъти е минавал по този път и добре познава неговата натовареност, но падналото ниско над пътя слънце го заслепило, пише dir.bg. Принцът споделя, че се е се чувствал много объркан след инцидента, но е благодарен, че никой не е пострадал сериозно и пожелава на Ема Феъруедър бързо възстановяване.

"При нормални условия нямаше да изпитам никакво затруднение да видя какво става на пътя, но не видях колата, която идва срещу мен", пояснява още той.

Много хора в социалните мрежи упрекнаха жената, че се е възползвала от инцидента, за да спечели няколко минути слава. 

Съпругът на кралица Елизабет II, принц Филип, е претърпял автомобилна катастрофа ВИДЕОКолата му се е обърнала на една страна в ров, херцогът не е ранен

Нова издънка: Принц Филип карал без колан след катастрофатаПолицията е в течение и ще даде подходящи съвети на водача