97-годишният принц Филип, съпруг на кралица Елизабет Втора, е бил спипан да шофира без предпазен колан, два дни след като остана невредим при катастрофа. Британски вестници са публикували снимки, на които се вижда как принцът кара необезопасен.

Полицията е в течение и ще даде подходящи съвети на водача, съобщи неин говорител. Такава е стандартната ни реакция, когато до знанието ни стигнат снимки, показващи такъв тип нарушение, обясни той.

Принц Филип остана невредим след пътен инцидент в четвъртък близо да частната кралска резиденция Сандрингам в Норфолк, където с Елизабет прекарват голяма част от зимата. Той се блъсна с друга кола, в която са пътували две жени и 9-месечно бебе, и се преобърна. Водачката на другия автомобил е с контузено коляно, спътничката ѝ със счупена китка, а бебето е невредимо. Самият принц Филип се отърва без никакви наранявания в инцидента.

Съпругът на кралица Елизабет II, принц Филип, е претърпял автомобилна катастрофа ВИДЕОКолата му се е обърнала на една страна в ров, херцогът не е ранен