Турчинът Алсин Левент на 35 години е шофьорът, предизвикал катастрофата, при която загинаха сръбската музикална легенда Шабан Шаулич и неговият дългогодишен приятел музикантът Мирсад Керич, а кумът на Шаулич Слободан Стоядинович беше ранен, пише сръбският вестник "Вечерне новости".

Шофьорът се води, че е арестуван, но всъщност не е в затвора, а е в болница, тъй като е ранен и е там е пазен от полицаи, разкри източник на изданието, разполагащ с официална информация от полицията.

Мъжът е бил под въздействието на алкохол, не е имал книжка, няма германско гражданство, а колата не е била негова, пише Dnes.bg.

Лекарите, оказали първа помощ на Шабан Шаулич, са обяснили, че след удара той сам е слязъл от колата, бил е в съзнание и е говорил, но не са го разбрали, защото е говорел на сръбски, но са разбрали, че се оплаква, че го боли гърлото и състоянието му се влошавало.

С цел подготовка за транспортирането съгласно германските медицински стандарти на Шаулич е било дадено приспивателно и той е бил качен на хеликоптер. Откаран е в най-добрата клиника в Билефелд.

Обрат! Шаулич нямал следи от наранявания! Дали му приспивателно и той повече не се събудилАутопсия иска прокурорът, който разследва смъртта на сръбската музикална легенда

Лекарите смятат, че Шаулич е получил разкъсване на аортата от колана в автомобила, който го стегнал много силно при удара.

Генералното консулство на Сърбия в Дюселдорф няма официална информация процедурата по аутопсия на Шабан Шаулич да е започнала поради конкретни съмнения за причината за смъртта на певеца.

Пияният шофьор, убил Шабан Шаулич, се опита да натопи друг за трагедиятаВодачът на колата на Шабан бил загубил контрол над превозното средство и поради тази причина той не могъл да избегне удара

Очаква се аутопсията да бъде извършена в четвъртък. Погребението на краля на сръбската народна музика Шабан Шаулич най-вероятно ще бъде идния понеделник.

Кумът на Шаулич: Беше много нервен преди инцидента, сякаш го предчувствашеСлободан Стоядинович разказа за фаталната катастрофа