Прокурорът, който разследва смъртта на сръбската музикална легенда Шабан Шаулич, е поискал да бъде направена аутопсия, тъй като причината за смъртта на изпълнителя е неясна. Това съобщи пред телевизия "Хепи" външният министър на Сърбия Ивица Дачич.

Той разказа и подробности за тежката катастрофа, която доведе до смъртта на певеца. 

"Шабан Шаулич е излязъл от колата без видими следи от наранявания. Оплакал се, че има проблеми с гърлото и гърдите, че нещо го задушава. Обадили се на хеликоптера и му дали приспивателни, а той вече не се събудил. В болницата се опитали да го реанимират, отворили са го и установили, че има проблеми с аортата", обясни Дачич.

Сръбският външен министър каза още, че синът на считания за "Крал на народната музика" го е помолил за помощ.

Mениджърът, който организирал концерта на певеца в Германия, също сподели, че се е опитал да го върне към живот, но не успял.

Междувременно стана ясно, че Шаулич ще бъде погребан в Алеята на заслужилите граждани в новото гробище на Белград. Все още не е ясно кога тялото му ще пристигне в Сърбия.

Припомняме, че певецът е пътувал по магистрала край Дортмунд, Германия, след свое участие. В този момент мазда, управлявана от пиян мъж, се е врязала в задната част на колата им с висока скорост. Шаулич е бил откаран в болницата, където е починал. Ужасният инцидент е станал около 6.50 вчера сутринта на шосе А2 в посока Дортмунд. Неговият кръстник Слободан Стоядинович, който го е следвал при почти всичките му изяви, е бил третият човек в автомобила. Няма опасност за живота му. 

Гавра със смъртта на Шабан Шаулич! Докъде стигна човешкото падение... СНИМКИПубликувана обява предизвика смут и гневни реакции сред много хора

 

Пияният шофьор, убил Шабан Шаулич, се опита да натопи друг за трагедиятаВодачът на колата на Шабан бил загубил контрол над превозното средство и поради тази причина той не могъл да избегне удара