Сред жертвите на терористичната атака в центъра на Виена, която се случи в понеделник вечерта, са и двама чужди граждани - македонец и германец, според австрийската полиция.

Жертвите на нападението са 39-годишен австриец, 44-годишен австриец, 21-годишен македонец и 24-годишен германец.

Македонецът е бил минувач, убит, докато се разхождал по улиците на Бермудския триъгълник, част от централната част на Виена, известна с многобройните си кафенета, кръчми и барове.

Що се отнася до жертвите с австрийско гражданство, 39-годишният мъж е бил убит пред ресторант за бързо хранене на Шведплац, а 44-годишната жена в болница се е поддала на нараняванията си, получени при нападението.

Нападателят, идентифициран като Куйтим Фейзулай, роден в Австрия, но първоначално от Северна Македония, е бил убит от полицията, след като е убил четирима души по улиците на централна Виена и е ранил 24 други, на възраст от 21 до 43 години. 

От този брой, 13 са ранени от куршуми, а останалите са ранени по време на бягството от нападателя.

Повечето ранени са австрийци, но сред тях са граждани на Германия, Словакия, Люксембург, Афганистан и Босна и Херцеговина.

Австрийската полиция арестува още двама души във връзка с нападението. Двама мъже от Виена са арестувани, а полицията се опитва да установи дали нападателят е бил част от по-широка мрежа. Те бяха арестувани, след като полицията претърси апартаментите им и са момчета на възраст между 20 и 25 години, които живеят във Виена заедно с роднините си.

Единият от тях е от Македония, а другият е от Чечения. И двамата били в контакт с нападателя.