Ако модата ангажира голяма част от вашето внимание, ако сменяте по няколко тоалета преди да излезете от къщи,  тази статия определено ще ви заинтригува! Но, ако си падате по-скучните ежедневни облекла или предпочитате да ходите по анцунг в мола, изобщо не си правете труда да я четете.

В следващите редове ще ви представим повелителките на модата в Пловдив! Те са като героини от „Сексът и градът” и спокойно могат да бъдат сравнени с Анна Дела Русо и Донатела Версаче. Дръзки цветове, различни комбинации и моментно настроение – достатъчно е да ги видите веднъж и никога повече не бихте ги забравили. Модните икони на Пловдив приковават вниманието с индивидуалния си стил и начин на обличане.

Елементът на изненадата, възможността да надхвърлиш очакванията и да се отличиш от тълпата винаги са предизвиквали възхищение!

И ако модата е преходна, то стилът е вечен. Пловдивските музи могат да се забавляват по неочакван начин и да угодят на кокетката вътре в себе си с луксозна чанта, екстравагантни аксесоари или смели цветови комбинации. Модните икони под тепетата подбират тоалетите си за различни събития, така както само те умеят и всеки път тяхното появяване е като черешката на тортата.

Оставяме на вас да решите коя как да наречем - стилна или екстравагантна, или и двете. Но при всички случаи те привличат внимание с присъствието си!

В първа част ви представихме, едни от най-добре облечените дами под тепетата, сред които: Петя Джофра, Жени Шаламанова, Николета Радукова, Ирина Вълкова, Венета Дюлгерова и други.

А сега се запознайте с останалите:

Сестрите Alessa

Сестрите Мими и Мая още от малки усещат придърпване към света на красивите дрехи, обувките, и модата като цяло. Малко по малко придърпването се превръща в страст, която впоследствие ги подтиква да реализират една смела за тях мечта -  собствен моден бранд.

Така те решават да действат сами, вярвайки че предлагането на висококачествени красиви дрехи, комбинирано с внимание към детайлите, елиминиран риск и специално отношение към всеки един клиент, ще са достатъчни за успех.

Така, подобно на филмът „Дяволът носи Прада” двете пловдивчанки създават "Alessa".

С този проект те рискуват  много - както средства, така и труд, емоции и време. Но според тях. Рискът си е заслужавал напълно.

Само две години след създаването си, Alessa е считан от мнозина за българския лидер в модния premium сегмент - гордеещ се с многохилядна “fashion” армия от стилни лоялни клиентки.

Модния бранд има повече от 180 000 почитатели във Фейсбук от над 45 различни държави и бутик в Чикаго.

Дария Кунчева

Красивата пловдивчанка винаги е смайвала с неповторимия си стил на обличане и невероятна красота. Даша решава да развива свой собствен блог, тъй като винаги е имала страст към модата и снимките и решава да я превърне в по-сериозно занимание. Тя черпи вдъхновение от световноизвестните дизайнери и от различни модни блогъри, които следва.

В графата с любимите й дизайнери тя на първо място слага Alexandre Vauthier и Riccardo Tisci, но в никакъв случай Даша не мисли, че за да изглежда един човек добре, трябва да се придъжа към скъпи дизайнерски дрехи или към супер брандовете. За нея важен е стилът и усетът към модата, а тя определено го има.

В ежедневието си красавицата обича да се чувства удобно и залага на casual стила. Харесва High-Street Brands и Premium High-Street, тъй като много от тях са съвсем достъпни и всеки може да намери нещо по свой вкус. През този сезон тя залата на широки пуловери, дънки на Hm trend, дълги палта и biker boots.

Даша предимно пазарува от интернет и винаги успява да открие невероятни атрибути, подчертаващи нейната същност и допълващи идеално цялостната й визия. Според чаровницата от Пловдив дори и най-обикновеният аутфит се разчупва с правилните аксесоари. Тя обича и залага на шапки, очила, чанти, и всичко, което може да допълни вида.

На въпроса ни, какво е модата за нея, тя отговаря: „За мен това е начин да се изразиш и да се променяш”.

Мануела Стаменова

Нейната страст е модата, а фотографията е нейният живот и призвание. Мануела Стаменова работи с голяма част от родните модни брандове. Дългите години, които прекарва в Лондон, където учи и живее определено са се отразили на възприятието й за мода и стайлинг.  

Вдъхновяваща, интересна и различна, тя създава собствена марка – ,,Photoholic” и желае да популяризира марката  в световен план. Красивата Мануела определя себе си като почитателка на винтидж стила и харесва характерния “British green” цвят, който присъства в по-голямата част от нейните съчетания.

Тя никога не излиза от вкъщи без настроение, а любимата й дреха от гардероба е Trench coat.

Като свой любим дизайнер, пък определя Christopher Bailey.

Пловдивчанката с ангелски черти и неповторим стил вярва, че човек се учи всеки ден, и че най-големите й успехи тепърва й предстоят.

Лили Ангелова е пловдивчанка, а много от читателите ни я познават от участията й в най-известното риалити шоу "Биг брадър“.

Освен това, красавицата е и моден блогър на Trafficnews.bg Със своите съвети тя показва на нашите читатели как да експериментират с материи, цветове и обеми. Тя е нашият гид в света на модата!

 Изкушена от изкуството в различните му форми, Лиляна завършва "Актьорско майсторство и режисура в съвременните театрални форми" в НБУ, а всяка творческа и естетическа изява привличат нейното внимание. 

Лили обича киното, театъра, хубавата храна, перфектната визия, пътуванията и всичко свързано със здравето и красотата. Вярва, че едно от най-важните неща е да обичаш себе си и това, което правиш. Старае се да живее здравословно, грижи се старателно за своя външен вид и обича да посещава красиви места в различни точки на света. Обича да споделя полезни съвети за красота, грим, коса, лайфстайл, рецепти за здравословно хранене и неотразима визия.

Tania Tettamanti

Чаровната пловдивчанка Таня винаги е събирала комплименти относно начина си на обличане. В момента тя учи в едно от най-елитните учебни заведения за мода, а именно в Nu instituto Maragoni в Милано, със специалност Fashion Promotion communication & New media.

Облечена винаги в класически стил, тя черпи идеи и се вдъхновява от Vogue за Италия, към който е абониран модния институт у най-новите предложения за предстоящия сезон минават именно оттам, преди да излезнат на пазара. Като любими марки, тя залага на Версаче, Долче и Габана и Балмайн. Разбира се, не забравя да добави и изключителните творения на Елизабета Франчи.

Таня е облечена класическо, в семпли цветове и определено спечели вниманието си с това, че е една от първите, която научава за предстояшщите тенденции в модата. Не се сдържахме да я попитаме какво ни е подготвил новия сезон. Синеоката дама ни споделя, че това лято на пиедестал ще се издигнат цветовете: розово, жълто и синьо.

Тя допълва, че мисли да заложи на тях, като ги комбинира с ефирни шалове. Тя казва, че не е изключена и цветовата комбинация от бебешко розово и червено.

На въпроса ни какво е за нея модата, тя отговаря: „Това е страст, стил, елегантност, начин да се изявиш и да представиш себе си по най-добрия начин.

Стелияна Иванова

Макар и само на 16 години, момичето с ангелски очи на Пловдив – Стелияна Иванова спокойно може да бъде удостоена със званието „модна диктаторка” сред тийнейджърите на Пловдив и не само.

С уникалния си стил и начин на обличане тя приковава вниманието на всеки, покрай когото мине. В момента тя учи, а през останалото време снима видеоклипове, ревюта и фотосесии. Когато тя има свободно време обича да го прекарва с най-близките си хора вкъщи, да се среща с приятели, да ходи на кино или просто да се разхожда. Стелияна не може да определи, че се вписва в точно определен стил.

За нея са важни моментът, ситуацията и настоение, откъдето определя и стила си на обличане. Приоритет са й официалните дрехи – обожава палта и високите токчета, които придават повече женственост и изящество на всяка жена. 

В ежедневието си пловдивската муза залага на дънки, маратонки и шапка – всичко характерно за всеки тийн. На въпроса ни откъде черпи идеи, Стелияна отговаря, че не го прави от никъде. Тя чувства, че това е заложено вътре в нея, тъй като има усет към красивото и изящното. Модната диктаторката на тийновете споделя още, че модата не и влияе, и че се чувства комфортно и в обикновени дрехи и не винаги скъпите марки са най-важното за нея.

Тя споделя още, че модните агенции имат нужда от красивите лица, за да покажат модата с моделите си и е горда, че все по-често става част от това. Стелияна залага на цветните дрехи, съчетани с красиви и семпли бижута. Като за финал, тя допълва: „За хората, които не ме познават бих искала да кажа, че за мен най-важното е да съм добър човек! Да имам приятели, с които да споделям свободните мигове, с любимите си хора вкъщи и не на последно място с човека до мен! „

Албена Личева

Албена Личева започва нашето интервю така: „Цял живот се занимавам с мода, живота ми е мода!” .

Дълги години пловдивчанката има свое шивашко ателия, а на нейните сръчни ръце и ослепителни модели, които сътворява се радваха много жени със стил от града под тепетата. Преди 2 години обаче, тя спира да шие и в момента го прави само за близки приятели, като успоредно с това прави и авторски бижута.

В момента работи в известен пловдивски бутик, който предлага страхотни италиански марки. Обожава дънките, тъй като това е дрехата, която може да се съчетае с почти всичко, както през деня, така и вечерта. Тя определено спира погледа на хората с уникални си и неповторим ексцентричен начин на обличане. Вдъхновява се най-вече от Долче и Габана, Balmain, Dsquared2 и Диор, но разчита най-вече на собствения си стил и виждане. Мания са й детайлите и бижутата, както и смесването на стилове.

Албена не може да определи кой цвят и е любим. Тя харесва всички от тях, стига да и отиват и да й стоят добре.

Стиляна Косева

Неповторимата Стиляна Косева работи като регионален мениджър на фирма и в момента се занимава с магазини за втора употреба. Управител е на всички магазини в цяла България.

Начинът й на обличане винаги е предизвиквал възхищение. Чаровницата залага на спортно-елегантния стил и обича винаги да бъде в крак с модните тенденции. Черпи идеи и вдъхновение от най-добрите брандове в света на модата и доста често попада на модни находки от техните магазини.

Сред любимите й бутици е Nikole Collection, дрехите, в който пасват перфектно на нейния стил на обличане и е собственост на дизайнерката Николета Радукова, която представихме в първата част от материала. За нея модата е да откриеш това, в което да се чувстваш най-добре в кожата си. Стиляна допълва още, че модата характеризира характера.

За финал модната диктаторка завършва така: „Пред годините модата се е променила, както и предпочитанията и вкусовете ни към външния вид. Въпреки това, тя продължава да ни заобикаля навсякъде и да бъде важна част от живота ни! Това е така, защото чрез нея, ние показваме вътрешното си Аз и чувствата си – дали сме нежни или груби, тъжни или щастливи и дори каква музика предпочитаме. Благодарение на дрехите, ние можем да прикрием тъжното си настроение с шарени цветове и усмивка и никой да не забележи, че нещо не е наре. Модата е не само наука, но и философия! Тя не може да бъде научена, ако първо не се почувства”.

Павлина Енева

23-годишната пловдивчанка Павлина Енева завършва Математическата гимназия в Пловдив, а след това късметът я спохожда с пълна пара. В момента Павлина Енева живее в Милано, въпреки че пътува постоянно и става един от най-успешните модели на Ivet Fashion.

Участва в седмиците на модата в Ню Йорк,Милано, Париж, Лондон и Барселона. Красавицата снима кампании за модната империя Dolce&Gabbana, за Bershka, както и едиториали за изданията на Harper’s BAZAAR, Marie Clair и ELLE Испания. По света Павлина Енева е представлявана от най-добрите агенции – част от които са Marilyn – Ню Йорк, Fashion – Милано, Premium – Париж, Traffic –Испания.

Пловдивчанката, която сбъдна мечтата вече е обиколила почти целия свят, а ревютата, на които дефилира за най-известните марки и кориците на модните списания са част от нейното ежедневия.

Наскоро Павлина беше предпочетена пред 500 момичета да представи най-новата колекция на Dolce&Gabbana, която предизвика пълен смут в Европа заради дизайнерските бурки на марката.

Dolce&Gabbana ca тъpcили интepecнo, зaпoмнящo ce лицe и изpaзитeлни oчи, зaщoтo вce пaĸ в тaзи ĸoлeĸция oт мoдeлa ce виждa eдинcтвeнo лицeтo и Πaвлинa изцялo e пoĸpилa тexнитe ĸpитepии.

Теодора Христова

Невероятната Теодора Христова Събра куп последователи в социалните мрежи, заради прекрасната си усмивка и изключителен стил на обличане.

Тя има свой собствен онлайн магазин, който предлага най-актуалните дрехи за сезона, както и интересни и екстрагантни модели. Чаровната блондинка залага на цветните и удобни облекла, а любим й е спортно-елегантния стил.

Идеи и вдъхновение черпи от известни блогърки, които следва в социалните мрежи. Тя харесва не само тоалетите, които носят, но и начина, по който ги представят, тъй като често можем да видим Теодора като модел на дрехите, предлагани в собствения й бранд.

Сред модните диктаторки под тепетата се нареждат още:

Ива Вълчева

Бисера Маринова

Цветина Цветкова

Нели Маркова

Ваня Николова