Започна срещата, на която трябва да се изясни съдбата на „канарчетата”. Малко след 11.00 часа Борда на директорите започна, като вътре се всички негови членове. На сбирката присъстват  Иван Джиджев, бившият президент на Ботев” Юли Попов, Ангел Ванчев, Ангел Палийски и пълномощник на Бисер Лазов, който е петият член на Борда. 

След него ще има среща с двамата основни акционери- Сдружение Ботев в лицето на Нестор Несторов и Апостол Апостолов, заедно с представител на  ТЦ - ИМЕ, който е очакван на базата в Коматево.

След срещата на акционерите се очаква да се изясни бъдещето на отбора. Най- голямата въпросителна е  за дълга на Ботев от 45 милиона към фирмите на ТЦ – ИМЕ. Вероятно Сдружението, което държи 61 % от акциите, и другият акционер ще мислят варианти как да бъде преструктуриран дългът.

Според източници на TrafficNews.bg при постигането на споразумение за преструктуриране на дълга няколко мощни фирми ще влязат в управлението на клуба. Условието им е единствено „канарчетата” да нямат задължения към кредитори и държавата.

TrafficNews.bg