Кингсли Коман стана третата звезда на Франция, която страда от вирус след Дайо Упамекано и Адриен Рабио, разкрива мениджърът Дидие Дешан, цитиран от “Дейли Мейл”. Световните шампиони са изправени пред сериозна криза с наличните играчи преди финала срещу Аржентина в неделя. И тримата не играха в победата на полуфинала над Мароко с 2:0.

Рабио и Упамекано, които до полуфинала бяха постоянни фигури в състава на Дешан, не успяха да играят срещу "атласките лъвове", след като се разболяха от грипоподобни симптоми, като информациите сочат, че са се разболели от така наречения камилски вирус.

"Коман също имаше температура тази сутрин", разкри Дешан. "В Доха температурите са паднали малко и все още климатикът е включен през цялото време. Имахме няколко случая на грипоподобни симптоми. Опитваме се да бъдем внимателни, за да не се разпространи, а играчите положиха големи усилия на терена и очевидно имунната им система страда", добави той. 

"Дайо Упамекано се почувства зле веднага след мача с Англия. Това се случва, когато се натоварваш толкова много, организмът ти отслабва и си по-податлив на тези вирус", каза още френският селекционер.

"Предприемаме всички необходими предпазни мерки, опитваме се да се уверим, че няма да се разпространи, но вирусите, разбира се, са заразни и трябва да вземем предпазни мерки срещу тях. Ще го отделим от останалите, както и от Адриен", завърши Дешан.