Президентът на пловдивския баскетболен клуб Академик Бултекс 99 Васил Врачев заяви, че амбицията му е да превърне градът в баскетболен център на България. Той пожела на Митко Димитров успех в новия му клуб Балкан, след като лично му връчи купата за баскетболист номер 1 на Пловдив за миналия сезон.

Това е много хубава инициатива. Радвам се, че момче от Пловдив спечели тази анкета, надявам се класацията да продължи и в следващите години и да става все по-оспорвана. Пожелавам на Митко успех в новия му клуб и в националния отбор, каза Васил Врачев. Митко ще ни липсва, както и отказалия се Мартин Дурчев, но привлякохме нови играчи и смятам, че отново ще бъдем конкурентноспособни. Ще се борим отново за първата четворка, но ако не успеем – няма да е фатално. Смятам, че шампионатът ще бъде с една идея по-добър. Това е идеята да се вдига нивото на баскетбола в България. Клубът се разраства, имаме нужда от хора, затова имаме нов треньор – Дарко Костич, а Асен Николов пое функциите на главен мениджър.

В началото бях сам с трима треньори и започнахме от нулата. Сега 4-ти сезон ще играем в елита, което никак не е малко. Всяка една година надграждаме. Спортният директор Тина Димитрова се включи много добре. В предстоящия сезон има идея да играем повече мачове в Колодрума. Работим с успех и при подрастващите, 14-годишните ни момчета постигнаха безпрецедентен успех и спечелиха и трите купи, за които играха – първенство, Купа на България и Балканска купа – без нито една загуба от български отбор. Искаме да превърнем и по-големите възрасти във фактори, които да се борят за титли, и да направим от Пловдив баскетболен център на България. Трудно е, защото има дефицит на треньори, но всичко това го правим за доброто на града и на баскетбола, каза още президентът на Академик Бултекс 99