Учениците от 12 А клас на пловдивското училище "Димитър Матевски" поканиха своята класна - баскетболната легенда Цонка Вайсилова на бал по доста аткрактивен начин. 

Те се бяха постарали да изненадат бившата състезателка на Марица с грандиозна покана, която видяха и част от учениците. Поканата беше на сцената, където се състоят събитията в училището.  

Учениците бяха подготвили специални тениски с надпис "Ще дойдете ли с нас на бала"! Всеки един от тях носеше по една буква от изречението. Отделно те пуснаха димки и песента "Един неразделен клас" на Тоника.

Възпитаниците на Цонка Вайсилова направиха и няколко подаръка за своята класна - специална баскетболна карикатура на баскетболната легенда, всеки от тях подари роза на своята класна, както и специална тениска, на която беше изписан отговорът на въпроса - "Да".

Цонка Вайсилова е една от най-големите баскетболисти на Пловдив. Тя е и последната пловдивска баскетболистка, която е участник на Олимпиада. През 1988г. в Сеул националите завършват на пето място, но след това женският национален отбор по баскетбол не се е класирал на олимпийски игри. За баскетбола я открива големият Тодор Ненов, който дълги години е нейн треньор в Марица. С маричанки има спечелена Купа България през 1996, а през 1995 е вицешампионка. С другия пловдивски тим Академик е шампионка от 2001г. Вицешампион с националния отбор от европейското първенство за кадетки през 1984г. През 2017-а година направи бенефисен мач в зала "Строител". В Цонка Вайсилова е учител по физическо възпитание в СУ "Димитър Матевски" в Пловдив и е класна на 12 А. 

Цонка Вайсилова: Не съм си представяла, че има друг живот извън баскетбола, Марица ми даде многоЕдна от легендите на пловдивския баскетбол даде интервю пред TrafficNews