Целият спортен свят, а и не само, бе разтърсен от трагичната новина снощи, че легендарният баскетболист Коби Брайънт е загинал в катастрофа с частния си хеликоптер в Калифорния, заедно с една от дъщерите си - 13-годишната Джиана. Социалните медии заваляха от съболезнования за семейството и близките му. Някой от най-големите звезди и отбори споделиха тъгата си от тази трагична новина.

От Милан написаха на страницата си в Туитър: “Нямаме думи да изразим колко сме шокирани да научим за трагичната смърт на един от най-великите спортсмени и фен на “росонерите”, Коби Брайънт. Нашите мисли са със семейството му и с всички засегнати от този трагичен инцидент. Ще ни липсваш завинаги, Коби”.

“Шокирани сме от новината за смъртта на Коби Брайънт, атлет за пример на терена и извън него. Нашите най-искрени съболезнования за неговото семейство и за близките му. Почивай в мир”, написаха от Барселона.

“От мое име и от името на всички играчи и служители на Рома, се присъединяваме към спортния свят в мъката след трагичната смърт на Коби Брайънт. Коби бе истинска икона и нашите мисли са със семействата на всички загинали на този полет”, написа президентът на Рома Джим Палота.

“Нашият клуб би искал да изрази най-дълбоките си съболезнования към неговото семейство и приятели, към семейството на ЛА Лейкърс и на НБА след трагичната смърт на Коби Брайънт. Почивай в мир, легендо”, споделиха от Пари Сен Жермен. Специална почит на легендата отдаде бразилският нападател на парижани Неймар, който вкара и двата гола за победата при гостуването срещу Лил с 2:0. След второто си попадение от дузпа Неймар изписа с пръсти 2 и 4, с което отдаде почит към Брайънт, който носеше номер 24 в ЛА Лейкърс.

От Борусия Дортмунд също се присъединиха към съболезнованията: “Дълбоко сме натъжени да научим за смъртта на Коби Брайънт. Нашите мисли и молитви са със семейството му и с неговите приятели. Завинаги легенда”.

"Отвъд опостушително... големият ми брат... Не мога, просто не мога да повярвам", бяха думите на Пау Гасол. Тотнъм пък пуснаха снимка на голмайстора си Хари Кейн с Коби Брайънт.

“Все още не мога да повярвам”, разтърсен е легендарният спринтьор Юсеин Болт.

Легендарни баскетболисти също се присъединиха в тъгата по легендата на Лейкърс. “Сърцето ми се къса от тази новина, ти бе истинска легенда и истински приятел. Почивай в мир Коби Брайънт. Моите мисли са със семейството и децата му”, написа Тони Паркър. “По дяволите, почивай в мир, Коби”, лаконичен бе Тим Дънкан.

“Съсипан съм да науча новината, че моят приятел Коби Брайънт е починал. Молитвите ми са с неговата съпруга Ванеса и с децата му, както и с цялото семейство на Лейкърс”, добави Денис Родман.

Към молитвите и съболезнованията се включиха и Лука Дончич, Икер Касияс, Микаела Шифрин, Линдзи Вон, Том Брейди, Хакан Шукур, Интер, Реал Мадрид, Олимпик Марсилия, Наполи, Галатасарай.

Трагичната новина за гибелта на Коби редизвика съболезнованията не само на спортния свят, но също и на политическия, музикалния, литературния и този на киното. Доналд Тръмп - президентът на САЩ, откъдето е родом Брайънт, написа в Туитър: “Вестите гласят, че великият баскетболист Коби Брайънт и трима други са загинали в катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Това са ужасни новини!”

“Сърцето ми е напълно разбито и нямам думи. Изпращам цялата си любов на Ванеса (неговата съпруга), децата им и на останалите въвлечени семейства”, публикува известната американска певица Фърги, жителка на Лос Анджелис, където направи кариера Брайънт.

От престижните награди за кино “Златен глобус” пък качиха снимка на бившия баскетболист, добавяйки: “Почивай в мир”.

“Светът днес загуби един гигант. Почивай в мир, Коби Брайънт. Молитвите ми са и за останалите пасажери, които загубихме, и техните семейства”, написа певецът и музикален продуцент Фарел Уилямс.

“Почивай в мир, Коби - герой на мнозина, включително и на внука ми. Изключителен атлет, винаги мил с мен и моето семейство. Дълбоки съболезнования за неговото семейство”, добави актрисата Упи Голдбърг.

Всеизвестният бразилски писател Пауло Коелю пък публикува скрийншот как двамата обсъждат да напишат обща книга. “Ти беше повече от велик играч, скъпи Коби Брайънт. Научих много от досега ми с теб. Сега ще изтрия черновата - тази книга вече загуби своя смисъл”, написа към снимката романистът.

Трагедия! Легенда в баскетбола загина в катастрофа41-годишният Коби Брайънт е сред жертвите след падане на хеликоптер

Една от дъщерите на Коби Брайънт също е сред загиналитеДвамата са пътували за тренировка, когато частният хеликоптер на баскетболната легенда се разбил