Eдин от най-великите баскетболисти си отиде от този свят. Легенда на ЛА Лейкърс Коби Брайънт е загинал след падане на хеликоптер. 41-годишният Коби е сред жертвите в трагедия с паднал хеликоптер в Калабасас, Калифорния. Той е пътувал заедно с още 4-ма души с частния си хеликоптер, като няма оцелели в катастрофата. Все още не е ясно откъде е тръгнал летателният апарат и накъде е отивал. Свидетели са чули как двигателят е спря да работи, след което хеликоптерът паднал и се разбил в земята. Причините за катастрофата се разследват.

Брайънт оставя съпругата си Ванеса и 4-те им дъщери Джиана, Наталия, Бианка и новородената Капри. Роденият във Филаделфия Коби прекара цялата си 20-годишна кариера в тима на ЛА Лейкърс, с който спечели 5 шампионски титли в НБА и има 18 участия в Мача на звездите, преди да се оттегли от активния спорт през 2016 година. Той е първият гард в историята на НБА, играл в продължение на 20 сезона. Двукратен олимпийски шампион със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012.

Легендарният баскетболист от години използвал частния си хеликоптер "Сикорски S-76", с който често пътувал от Нюпорт Бийч до залата на Лейкърс Стейпълс Сентър, за да гледа мачовете на отбора.