Редицата инвестиции, които предвиждаха градските власти в Пловдив край Колодрума пропаднаха. Край спортната зала за над 50 млн. лева, в този мандат имаше редица инвестиционни намерения, които обаче така и не се реализираха. Тяхната идея бе да се направи зоната около залата цяло спортно градче.  Сред тях бе олимпийско стрелбище, паркинг на 13 дка, допълнителна спортна зала, футболни и баскетболни игрища на открито, както и пешеходна пасарелка над бул. „Менделеев”.

Кметът Иван Тотев призна, че не е стигнало времето, за да се реализират част от тези инвестиции. От друга страна трябва да се реши и казуса със стрелбището, за което вече има издадено строително разрешение.  Така следващата власт трябва да реши какво да се прави с голямата площ около мултифункционалната  зала, която е отредена за спорт.

Южно от спортната зала имаше обществена поръчка за направата на паркинг върху 13 дка с лице към  булевардите „Найчо Цанов”  и „Менделеев”.  За там имаше и избран изпълнител в лицето на „Драгиев и Ко” за близо 600 хил. лева. Поръчката обаче бе прекратена, след като имаше жалба в КЗК.

Другата обществена поръчка, която пропадна е за пешеходна пасарелка над бул. „Менделеев”, която да свързва  с паркинга на ритейл парка от другата страна на булеварда.  Сумата, която бе приготвена бе 378 000 лева с ДДС за проектирането и изграждането на съоръжението.  Това не бе първи опит градските власти да изградят подобно съоръжение, но предишните процедури бяха прекратени. Причината – цената от 200 хил. лева за проектирането и изпълнението, била твърде занижена. Въпреки че се проведоха пазарни проучвания, нито една фирма не се е явила на конкурса.

Големите инвестиции край Колодрума пропадат – няма кой да направи пасарелка за 400 хил. леваТова е втора обществена поръчка, която е прекратена от Общината в зоната

Третият проект, който се очакваше да се реализира този мандат в зоната бе за най-големия стрелкови комплекс в България. Въпреки че строителното разрешение за стрелбището бе изкарано, а 1,5 млн. лева заделени в бюджета, няма индикации скоро да започне процедура за изграждането му. На практика средствата от 1,5 млн. лева бяха само на хартия още в Бюджет 2018-а, а те не бяха прехвърлени за следващата година.

В Пловдив вдигат най-модерния стрелкови комплекс у нас за 4 млн. леваСтрелбището ще бъде на площ от над 2 дка и с РЗП от 3000 кв.м

Другият казус, който трябва да бъде решен е емблематичната баскетболна зала „Академик”. Казусът със залата датира от близо десетилетие.  Преди залата се е стопанисвала  от баскетболния клуб, но след дела тя бива дадена на Пловдивския университет. След споровете, в крайна сметка баскетболния тим се отказва да тренира в залата. В момента тя е в окаяно състояние и се ползва единствено от студентите.  

Освен обновяването на „Академик” трябваше да се направи и малка спортна зала зад мултифункционалната. Тя трябваше да бъде с топла връзка към Колодрума, за да може там отборите да загряват по време на големите състезания, както и да се изгради бекстейдж за концертите. Там нещата обаче така и не стартираха. 

Друг проект, който не видя бял свят в зоната е обособяването на външни игрища  по подобие на младежкия центъра на Гребната база.

Как емблематична баскетболна зала остана без баскетбол СНИМКИВ същото време децата на Академик Бултекс 99 няма къде да тренират нормално