Още една обществена поръчка за инвестиции в зоната около Колодрума в Пловдив пропадна. След като градските власти прекратиха изграждането на паркинг върху 13 дка, сега няма кой да направи и пешеходна пасарелка.

Пешеходното съоръжение трябваше да свързва спортната зала с паркинга на ритейл парка от другата страна на булеварда.  Сумата, която бе приготвена бе 378 000 лева с ДДС за проектирането и изграждането на съоръжението.  Това не бе първи опит градските власти да изградят подобно съоръжение, но предишните процедури бяха прекратени. Причината – цената от 200 хил. лева за проектирането и изпълнението, била твърде занижена. Въпреки че се проведоха пазарни проучвания, нито една фирма не се е явила на конкурса.

Почти ежедневно през булеварда в този зона минават пешеходци, а при събития в спортната зала цели групи хора бягат по него, за да спестят някой друг метър.  До този момент като по чудно не е ставал фатален инцидент във въпросния участък.  Паркингът на Колодрума често не стига и мнозина са принудени да спират на паркинга в търговския център отсреща.

Така градските власти трябва да проведат нова процедура, с още по-високи критерии, а инвестициите от 1 млн. лева в инфраструктурата около Спортната база пък отпадат.

Наливат още пари край Колодрума – дават над 1 млн. лева за пасарелка, паркинг и интелигентна системаРазширяват паркинга на спортната зала с 13 дка, автоматична система ще регулира спирането