Жребият за "А" група няма да се проведе днес, каквато възможност съществуваше по-рано. Пресаташето на БФС Павел Колев обяви, че няма как жребият да бъде днес, тъй като все още клубовете не са уведомени.

"Нямам информация, че жребият за новия сезон в "А" група ще се проведе в понеделник, а и смятам, че технически не е възможно да се случи това. Смятам, че жребият ще бъде най-вероятно във вторник, може и в сряда. Футболният съюз е подготвен. Към този момент форматът е ясен - 10 отбора. Трябва с решение на Изпълкома да се обяви дали 10-те отбора ще играят по четири пъти един срещу друг в 36 кръга, или ще останат плейофите", каза Колев пред БНТ.

"Изпълком вероятно ще има до края на следващата седмица, но това заседание няма формална причина да разгледа процеса по лицензиране. Най-малкото, защото не е постъпила документация с желание за преструктуриране, преименуване, разглеждане на отказан лиценз и евентуално рестартиране на процедурата, документи за нови плащания или нови споразумения за плащане. Несериозно е Изпълкомът да се събере на базата на медийни публикации, че два клуба могат да се обединят", допълни пресаташето на БФС.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg