Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева спечели сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин и така донесе на България първо отличие от шампионата. Нашето момиче бе на косъм от това да остане извън отличията, но преодоля 200 см в последния трети опит и завърши втора в крайното класиране. За Мирела това е изравнено най-добро лично постижение в кариерата й. Първият път го постигна отново през настоящия сезон.

Златото грабна най-силната състезателка в тази дисциплина в момента - Мария Ласицкене. Състезаващата се с неутрален статут рускиня също преодоля 2 метра, но го направи от втория опит и това й позволи да грабне златото. И двете направиха по три неуспешни опита на 204 см.

Габриела Петрова се класира на 6-о място в тройния скок. Възпитаничката на Атанас Запрянов в пловдивския Локомотив преодоля 14.26 метра в най-добрия си опит и остана извън медалите, като не успя да повтори личното си постижение за сезона от 14.40. Шампионка стана гъркинята Параскеви Папахристу с 14.60 метра. Тя е възпитаничка на българския специалист Георги Помаков.