Шампионът и носител на Купа България по волейбол за жени Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон в зала Лаута. Преди първото занимание старши треньорът Иван Петков и главният мениджър Борис Халачев приветстваха състезателките и казаха няколко думи за новия сезон. След това треньорката от школата на тима Габриела Айшинова поднесе питка на волейболистките и треньорите. Отборът стартира с шест състезателки: Таня Петкова, която се завърна от Индонезия, Йоанна Атанасова, която се завръща от Раковски Димитровград, Славена Никова, също от Раковски, Виктория Григорова, Силвия Андреева и Мирела Шахпазова. Милена Димова, която се възстановява след операция, изгледа заниманието. Тренировката пропуснаха състезателките, които се готвят с националния отбор за Световното първенство в Япония.

Новите лица в щаба на Марица са помощник-треньорът Владимир Орлов и кондиционният треньор Евгени Ранчински. Владимир Орлов е работил като помощник-треньор на Владимир Кузюткин в женския национален отбор. Бил е помощник-треньор на Иван Халачев в националния отбор за юноши младша възраст. Водил е проектоолимпийци родени през 1999 г. в София. Бил е старши треньор на Родопа (Смолян), Миньор (Перник), а за последно е работил в школата на Берое (Стара Загора). Евгени Ранчински е работил като кондиционен треньор в румънския Аркада (Галац) и младежкия национален отбор до 21 години на България.

Марица ще проведе основната част от подготовката си в Пловдив. Изясняват се контролите и на кои международни турнири ще участва отборът. Водят се преговори с нови състезателки и, когато трансферите са договорени, те ще бъдат официално обявени. През предстоящия сезон Марица ще участва директно в групите на Шампионската лига.