Тимът на Стоичков победи с  4:1 срещу този на световните звезди.Фантастичен гол на Красимир Балъков даде аванс на "белите". Магическият халф направо разстреля Хорхе Кампос от 17 метра, като топката се удари в горната греда и влезе в мрежата за 1:0. Попадението дойде след комбинация между Костадинов, Лечков и Балъков.

Легендарната осмица на три пъти пропусна да вкара през първата част, като веднъж Хорхе кампос го спря с невероятен рефлекс. Наско Сираков пропиля първата възможност в 6-ата минута, след което отстъпи мястото си на Димитър Бербатов. Последният също пропусна в края на първата част, когато бе изведен отлично от Йордан Лечков. На 40-ата минута Атанат Узунов даде край на първото полувреме.

Секунди преди началото на втората част Стоичков показа голямата изненада за феновете. Камата извади от тунела на "Васил Левски" - трофея от Шампионската лига, който бе спечелен от Барселона преди точно 22 години. Той и няколкото негови съотборници от този тим, сложиха оранжеви фланелки с 14 и вдигнаха купата пред всичките 42 000.

Втората част започна под проливен дъжд и нов гол за Стоичков и компания. Този път точен бе Митко Бербатов с глава, след като засече перфектно центриране на Камата. Стоичков подаде още веднъж фантастично на Бербатов, който стреля от воле, но този път Фернандес спаси.
В 50-ата минута Мартин Петров замени Стоичков, който отново бе силно аплодиран. 150 секунди по-късно Мартин Петров с красив гол вкара за 3:0. Камата пък се върна на терена след няколко минути извън игра.

Пред препълнените с над 42 000 зрители трибуни на стадион "Васил Левски", историческият за България юбилеен мач по случай 50 години Христо Стоичков започна с десетки гайдари, които влязоха на терена и подканиха световните звезди с българската музика.

Преди това, докато играчите загряваха на видео стената Стоичков разказа своята футболна история. Камата не излезе да загрява, въпреки скандиранията на публиката, която буквално избухна след неговото излизане преди срещата. Това стана буквално след представянето на всичките звезди. Тимът на Стоичков бе в бяло, а гостите в червено. 

Секунди преди началото на срещата Стоичков почете големия си приятел Трифон Иванов. На фона на "Излез е Дельо хайдутин" всички по трибуните и на терена отдадоха почит към великия защитник. След това Стоичков отиде да прегърне децата на Трифон и да се снима с тях със специални фланелки в чест на Туньо.

В 14-ата минута срещата отново бе прекъсната, но този път, за да се отдаде почит на Йохан Кройф, а неговия внук получи специална фланелка от Ицо Стоичков под аплодисментите на трибуните.

На почивката Стоичков бе награден специално от министър Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фъндъкова и Ефбет с различни награди.

СТОИЧКОВ ТИМ - ТИМ НА ЗВЕЗДИТЕ 4:1
1:0 Балъков (10)
2:0 Бербатов (42)
3:0 М. Петров (52)
3:1 Жули (64)
4:1 Стоичков (67-дузпа)

Снимка: Гонг

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg