Френският клуб Нант ще отдаде почит на покойния аржентински играч Емилиано Сала по време на неделния мач от Лига 1 срещу Бордо. Футболистите на Нант ще носят специални фланелки в синьо и бяло.

От френския отбор, който традиционно играе в жълто и зелено, заявиха, че възпоменателната фланелка се предлага за продажба. Всички печалби ще бъдат разпределени между тренировъчните клубове на Сала в Аржентина, пише Gong.bg.

"Тъй като Сала мечтаеше да облече екипа на Аржентина, играчите на Нант ще оставят обичайната си фланелка в жълто и зелено и ще сложат такава в цветовете на Аржентина - бяло и синьо", се казва в изявление на Нант.

Сала загина точно преди една година в самолетна катастрофа. Аржентинецът беше на борда на малък частен самолет, който на 21 януари 2019 година изчезна от радарите в района на Ламанша, където е имало наличие на изключително силни ветрове. Тялото на Сала беше открито след останките две седмици след катастрофата.

От Нант казаха още, че снимка на Сала ще бъде изложена в центъра на стадиона преди началото на мача и в негова памет ще има минута аплодисменти.