Малките надежди на шахматен клуб Пловдив се представиха отлично на провелият се през уикенда международен турнир „Купата на лъвчетата“. Надпреварата бе разделена в две възрастови групи - до 12 и 14 г. и до 8 и 10 г. и се игра по правилата на класическият шахмат.

Димитър Димитров завоюва безапелационно първото място при 8 годишните. Той е само на 7 години, но това не му попречи да победи много от батковците му. Със силна игра той се класира на пето място в генералното класиране в турнира до 10 години. Отличната си подготовка той доказа и в турнира по решаване на шахматни комбинации където също отвя конкуренцията си и грабна златния медал.

Александър Каров също се представи достойно и завоюва бронзов медал при 10 годишните. В решаващите последни кръгове Алекс постигна две победи срещу много силни противници и заслужено се нареди на трето място в генералното класиране. Със силната си игра Александър Каров доказа таланта си шахматното си изрстване.

Пея Карова също спечели бронзов медал при момичета до 14 години при много силна конкуренция. Като се има в предвид, че тя е само на 13 години, успехът й е заявка за отлично шахматно бъдеще.