Никол Дулева & Малина Гаджева се класираха за основната схема на Европейското първенство по плажен волейбол до 18 години в чешкия град Бърно. Двойката на Марица (Пловдив) преодоля квалификациите, които се играха по система с двойна елиминация. Маричанки загубиха в първия кръг на пресявките от унгарската двойка Жофиа Ретхей & Зита Дивени с 1:2 (12:21, 21:19, 12:15). Дулева & Гаджева имаха втори шанс да продължат към решителната среща за влизане в основната схема.

Момичета на Марица се справиха с 2:0 (21:6, 21:10) над Андреа Да Силва Енсинас & Лая Гарсиа Калельо от Андора. Пловдивчанки победиха с 2:1 (14:21, 21:18, 15:9) двойката на Молдова Ана Николаева & Виктория Кърпак и така си осигуриха място в основната схема на шампионата. Двойката на Марица попадна в Група D заедно с двойките на Италия, Латвия и Франция.

Много сме развълнувани, заяви Дулева след успеха. Това е моят първи европейски турнир и играем заедно за първа година, така че ние сме много щастливи. Радостни сме, че играем на такова място като Бърно, добави Гаджева.